New U Uppsala

New U Kungsängesplanaden 12A, Uppsala

Endast utbildade seriösa frisörer
Stor stämningsbild New U
FYN licens logo Mästarbrev Logo
Utbud

Måndag–Fredag 9.00–18.00
Lördag 10.00–15.00
Söndag stängt

Vi har flexibla tider, hittar ni inte en tid som passar, ring eller maila era önskemål om tidsbokning.

facebook Instagram

Vi sätter fokus på hela Dig

Vårt mål är att ta fram det bästa av ditt utseende. Vi älskar färg och form och vill att hela Du ska må bra och känna Dig trygg hos oss.

Vi är behöriga frisörer som innehar gesällbrev och mästarbrev. Konsultationen är den viktigaste delen av vårt jobb. Vi kollar helheten (ansiktsform, hudton, ögonfärg) när vi tillsammans med dig väljer vilken frisyr och hårfärg som passar just för Dig.

  • , New U
  • , New U

Vi använder

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.

Fler salonger i närheten av New U

Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av bransch- och arbetsgivarorganisationen  Frisörföretagarna. Hos Frisörsök hittar du alla anslutna salonger som uppfyller organisationens medlemskrav på yrkesbevis och seriöst företagande.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna som finns här innehar godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister. På frisörens personliga licens kan du se vilken behörighet den har.

Med 4500 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare landets största frisörnätverk som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.

Det ska vara tryggt att välja frisör.

Visste du att:

För att bli behörig frisör krävs det i snitt tre års utbildning och minst 2000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga gesällprov för att få gesällbrevet som yrkesbevis. I Sverige finns det idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, till skillnad från många EU-länder som kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong.

År 2016 tog därför Frisörernas Yrkesnämnd fram en svensk licens med målsättningen att uppnå krav på licens för att få kalla sig frisör, ett arbete som fortfarande pågår. Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår. Fråga om din frisör har licens.