Endast godkända seriösa frisörföretag

Sveriges professionella Frisör-söktjänst leder nya kunder till dig

Med ett mycket förmånligt årsabonnemang hjälper vi dig att marknadsföra din salong och få fler nya kunder. Frisörsök är en förmån för dig som medlem i Frisörföretagarna och vi på Frisörsöks team gör jobbet åt dig. Optimeringar, uppdateringar, synlighet på google, igångsättning till sociala media m.m är vårt jobb. Med en profilsida blir din salong visuellt synlig och leder därmed nya kunder till din bokning. Så här kommer du igång.

1

Presentera salongen ordentligt och få fler kunder

En profilsida ger

 • Stark exponering vid sök
 • Salongen visas stort och högt
 • Logotyp och stämningsbilder
 • Bokningsinfo
 • Karta,öppettider,priser
 • Länkar sociala media
 • Varumärken
 • Salongsbeskrivning
 • Salongsbilder/video
 • Personliga bilder

Ansök om profilsida via formuläret nedan eller skicka ett mail till support@frisorsok.se och skriv att du önskar få en profilsida i Frisörsök. När utkast är klart får du ett mail från oss där du kan se din nya salongsprofil på Frisörsök. Alla justeringar och uppdateringar under 12 månader ingår för bara 990kr/år.

OBS! Det går inte att beställa tid hos en frisör i detta formulär. Formuläret är endast till för medlemmar i Frisörföretagarna.  2

  Egen hemsida

  Du vet väl att vi enkelt kan låta din profilsida fungera som din salongs egen hemsida om du inte har någon idag. Hör av dig till vår support så hjälper vi dig igång. Vi har gjort det superenkelt för våra medlemmar.

  3

  Rätta grundinfo om salongen

  Om något inte är helt rätt med telefon, adress eller namn på salongen kan du lätt uppdatera detta via ”Mina sidor” på frisorforetagarna.se. Ändringar i frisörföretagarnas medlemsregister syns inom 15 minuter på Frisörsök.
  Extra information som visas på profilsida kan inte uppdateras via ”Mina Sidor”.
  Gå till Mina Sidor här

  4

  Visa din frisörlicens

  Licensen får bara synas om du givit ditt medgivande. Maila direkt med knappen nedan eller kontakta frisorlicens.se eller Frisörsöks kundtjänst så hjälper vi dig.
  Skicka ditt medgivande

  5

  Nästa steg …

  Nu kan vi börja marknadsföra din salong i Frisörsök. Snabbast igång kommer du genom att dela salongen på dina sociala media. Det finns redan knappar för det på din profilsida. En bra och enkel grej att börja med. Gör såhär…

  Dela och tagga presentationssidan på din Facebook, Instagram osv, och berätta att du även finns på Frisörsök. Använd gärna taggen #Frisorsok. Fler likes av din presentationssida signalerar till sökmotorerna att det här är en intressant sida som skall visas lite högre.

  Länka till sin presentation från din vanliga hemsida om du har. Använd Frisörsöks logotyp som du gör klickbar eller en vanlig text-länk, vilket som passar bäst. Det här gynnar både din presentation och din vanliga hemsida.

  Titta till din presentation i Frisörsök lite då och då och skicka en ping till oss så fort det är något som kan uppdateras. Att innehållet är fräscht är viktigt för att inte tappa i placeringar.

  ** Bonustips **

  Samarbeta med kunder. Skulle du råka ha t.ex en bloggare i stolen finns det möjlighet till en gemensam Win-Win. De kanske behöver uppslag att skriva om. Ta ett foto tillsammans, visa en ny fantastisk produkt eller gör nått annat intressant som din kund sedan kan publicera. Och länkar till din salong såklart. Båda vinner :)

  Frisörsök logo

  Frisörsöks kundtjänst

  Maila oss på support@frisorsok.se
  Eller ring direkt på 010 – 10 10 505  Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

  Bra frisörer ger dig professionell hårvård

  Frisörsök är en tjänst av Frisörföretagarna, som är bransch- och arbetsgivarorganisation. I Frisörsök finner du alla anslutna salonger som uppfyller deras medlemskrav på gesällbrev och seriöst företagande. En frisörs utbildning sammanfattas på Frisörlicensen. Det ska vara tryggt att välja frisör!

  Visste du att:

  De flesta EU länder kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong. I Sverige får vem som helst kalla sig frisör med dagens regler.

  För att bli behörig frisör krävs det i snitt 3 års utbildning och minst 3000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga Gesällprov för att få Gesällbrevet som yrkesbevis.

  Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna innehar Gesällbrev, godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister.

  Med 5000 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare det största frisörnätverket som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.