Sveriges professionella Frisör-söktjänst leder nya kunder till dig

Med ett mycket förmånligt årsabonnemang hjälper vi dig att marknadsföra din salong och få fler nya kunder. Frisörsök är en förmån för dig som medlem i Frisörföretagarna och vi på Frisörsöks team gör jobbet åt dig. Optimeringar, uppdateringar, synlighet på google m.m är vårt jobb. Med en profilsida blir din salong visuellt synlig och leder därmed nya kunder till din bokning. Så här kommer du igång.

1

Presentera salongen ordentligt och få fler kunder

En profilsida ger

  • Stark exponering vid sök
  • Salongen visas stort och högt
  • Logotyp och stämningsbilder
  • Bokningsinfo
  • Karta,öppettider,priser
  • Länkar sociala media
  • Varumärken
  • Salongsbeskrivning
  • Salongsbilder/video
  • Personliga bilder

Ansök om profilsida via mail till support@frisorsok.se och skriv att du önskar få en profilsida i Frisörsök. När utkast är klart får du ett mail från oss där du kan se din nya salongsprofil på Frisörsök. Alla justeringar och uppdateringar under 12 månader ingår för bara 990kr/år.

Maila Frisorsok

3

Rätta grundinfo om salongen

Om något inte är helt rätt med telefon, adress eller namn på salongen kan du lätt uppdatera detta via ”Mina sidor” på frisor.se. Ändringar i frisörföretagarnas medlemsregister syns inom 15 minuter på Frisörsök.
Extra information som visas på profilsida kan inte uppdateras via ”Mina Sidor”.
Gå till Mina Sidor här

4

Visa din frisörlicens

Licensen får bara synas om du givit ditt medgivande. Maila direkt med knappen nedan eller kontakta frisorlicens.se eller Frisörsöks kundtjänst så hjälper vi dig.
Skicka ditt medgivande

5

Nästa steg …

Nu kan vi börja marknadsföra din salong i Frisörsök. Snabbast igång kommer du genom att dela salongen på dina sociala media. Det finns redan knappar för det på din profilsida. En bra och enkel grej att börja med. Gör såhär…

Dela och tagga presentationssidan på din Facebook, Instagram osv, och berätta att du även finns på Frisörsök. Använd gärna taggen #Frisorsok. Fler likes av din presentationssida signalerar till sökmotorerna att det här är en intressant sida som skall visas lite högre.

Länka till sin presentation från din vanliga hemsida om du har. Använd Frisörsöks logotyp som du gör klickbar eller en vanlig text-länk, vilket som passar bäst. Det här gynnar både din presentation och din vanliga hemsida.

Titta till din presentation i Frisörsök lite då och då och skicka en ping till oss så fort det är något som kan uppdateras. Att innehållet är fräscht är viktigt för att inte tappa i placeringar.

** Bonustips **

Samarbeta med kunder. Skulle du råka ha t.ex en bloggare i stolen finns det möjlighet till en gemensam Win-Win. De kanske behöver uppslag att skriva om. Ta ett foto tillsammans, visa en ny fantastisk produkt eller gör nått annat intressant som din kund sedan kan publicera. Och länkar till din salong såklart. Båda vinner :)

Frisörsök logo

Frisörsöks kundtjänst

Maila oss på support@frisorsok.se
Eller ring direkt på 010 – 10 10 505Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av bransch- och arbetsgivarorganisationen  Frisörföretagarna. Hos Frisörsök hittar du alla anslutna salonger som uppfyller organisationens medlemskrav på yrkesbevis och seriöst företagande.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna som finns här innehar godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister. På frisörens personliga licens kan du se vilken behörighet den har.

Med 4500 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare landets största frisörnätverk som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.

Det ska vara tryggt att välja frisör.

Visste du att:

För att bli behörig frisör krävs det i snitt tre års utbildning och minst 2000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga gesällprov för att få gesällbrevet som yrkesbevis. I Sverige finns det idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, till skillnad från många EU-länder som kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong.

År 2016 tog därför Frisörernas Yrkesnämnd fram en svensk licens med målsättningen att uppnå krav på licens för att få kalla sig frisör, ett arbete som fortfarande pågår. Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår. Fråga om din frisör har licens.