FUSION Uppsala

Drottninggatan 10, Uppsala

Endast utbildade seriösa frisörer
Stor stämningsbild FUSION
FYN licens logo Mästarbrev Logo
Utbud

Måndag 8.00–18.00
Tisdag 8.00–19.00
Onsdag 8.00–19.00
Torsdag 9.00–19.00
Fredag 8.00–18.00
Lördag 9.00–14.00
Söndag stängt

barberandbabes@mielindgruppen.se

På Fusion vill vi att du ska känna att du kommit till en plats där du blir omhändertagen av våra professionella frisörer och barberare och får en härlig helhetsupplevelse. Vi vill att du ska känna att du hittat en oas. Till vår frisörsalong i Uppsala är alla välkomna, oavsett vem du är.

Vi har hårbehandlingar för livets alla tillfällen. Klippningen inför arbetsintervjun, färgningen inför skolstarten, stylingen inför dejten eller håruppsättningen inför balen. Våra frisörer är utbildade och licensierade inom sitt område – har Gesällbrev, i vissa fall även Mästarbrev. Till oss kommer du om du vill ha en hårbehandling som genomsyras av kvalité.

Barber Salon
År 1890 öppnades Zetterström & Co, en enkel rakstuga i området vid Bangårdsgatan och Bredgränd. Till denna lät Herr Zetterström själv, ett par decennier senare, tillverka inredning i jugendstil. Den inredningen är densamma som vi använder idag.

Vår barberarsalong bjuder därför på ett besök utöver det vanliga. Den klassiska dekoren från förra sekelskiftet med möbler i ek, fasettslipade speglar och bänkskivor i kolmårdsmarmor får dig att resa tillbaka i tiden för en stund. Välkommen in och upplev stämningen

  • , FUSION
  • , FUSION
  • , FUSION

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.
Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av bransch- och arbetsgivarorganisationen  Frisörföretagarna. Hos Frisörsök hittar du alla anslutna salonger som uppfyller organisationens medlemskrav på yrkesbevis och seriöst företagande.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna som finns här innehar godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister. På frisörens personliga licens kan du se vilken behörighet den har.

Med 4500 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare landets största frisörnätverk som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.

Det ska vara tryggt att välja frisör.

Visste du att:

För att bli behörig frisör krävs det i snitt tre års utbildning och minst 2000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga gesällprov för att få gesällbrevet som yrkesbevis. I Sverige finns det idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, till skillnad från många EU-länder som kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong.

År 2016 tog därför Frisörernas Yrkesnämnd fram en svensk licens med målsättningen att uppnå krav på licens för att få kalla sig frisör, ett arbete som fortfarande pågår. Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår. Fråga om din frisör har licens.