Endast godkända seriösa frisörföretag

Alla medlemmar i Frisörföretagarna

För att en salong skall finnas i Frisörsök krävs att de är medlemmar i Frisörföretagarna. De uppfyller därmed kraven på seriositet man som konsument förväntar sig av sin frisör. Frisörsök är helt enkelt Frisörföretagarnas medlemmars salonger samlade för att du som konsument tryggt skall kunna hitta din nästa frisör.

En riktig frisör har en riktig utbildning

De flesta EU länder kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong. I Sverige får vem som helst kalla sig frisör helt utan utbildning eller kontroll. En behörig frisör erbjuder dig en trygg och professionell behandling

I Frisörsök hittar du bara professionella och utbildade frisörer. Alla med genomförd utbildning och med Gesällbrev som bevis på sin yrkesskicklighet.

Inte alla, bara de bästa

Frisörsök ger dig endast seriösa salonger med text och bild. Här kan du läsa och få all viktig information om salongerna innan du väljer. Du kan dessutom se bilder och läsa om varje frisör, vad de har för utbildning och specialitet som passar just dig och ditt hår. Sök t.ex på stad, namn, post- eller riktnummer och klicka sedan på salongens logotyp för att läsa mer.

Finns din frisör i Frisörsök? Bra, byt inte!

Alla har rätt till en utbildad frisör

Du kanske aldrig har tänkt på eller hört talas om Frisörföretagarna. Kanske har du bara sett logotypen på dörren hos din frisör? Frisörföretagarna är en bransch- och arbetsgivarorganisation med uppgiften att underlätta och utveckla frisörbranschen. Det är därför vi tagit fram vårt eget sigill som visar vilka frisörer som är det trygga valet. Våra medlemmar är seriösa företagare som värnar om en hållbar och modern frisörbransch. Många av våra medlemmar innehar även Mästarbrev inom frisöryrket.

Frisörföretagarna och tre andra branschaktörer har dessutom arbetat fram en modell för en frisörlicens som berör alla aktiva frisörer. Från och med den 15 mars 2016 blev den verklighet och det är nu möjligt för dig som konsument att se om din frisör är licensierad. Licensen skall sitta på spegeln klart synlig! Precis som i en taxi eller på en väktare.

Läs mer om Frisörlicensen här

 
Frisörsöks kundtjänst
Maila oss på support@frisorsok.se
Eller ring direkt på 010 – 10 10 505Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av Frisörföretagarna, som är bransch- och arbetsgivarorganisation. I Frisörsök finner du alla anslutna salonger som uppfyller deras medlemskrav på gesällbrev och seriöst företagande. En frisörs utbildning sammanfattas på Frisörlicensen. Det ska vara tryggt att välja frisör!

Visste du att:

De flesta EU länder kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong. I Sverige får vem som helst kalla sig frisör med dagens regler.

För att bli behörig frisör krävs det i snitt 3 års utbildning och minst 3000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga Gesällprov för att få Gesällbrevet som yrkesbevis.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna innehar Gesällbrev, godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister.

Med 5000 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare det största frisörnätverket som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.