En riktig frisör har en riktig utbildning

för att du skall få en trygg och professionell behandling

I Frisörsök hittar du bara professionella och utbildade frisörer. Alla med genomförd utbildning och med Gesällbrev som bevis på sin yrkesskicklighet.

Visste du att:
De flesta EU länder kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong. I Sverige får vem som helst kalla sig frisör helt utan utbildning eller kontroll.

frisörsök sätt dig inte i vilken stol som helst

 

Alla har rätt till en utbildad frisör

frisorsforetagarna-logo-guld

Du kanske aldrig har tänkt på eller hört talas om Frisörföretagarna. Kanske har du bara sett logotypen på dörren till din salong? Frisörföretagarna är en bransch- och arbetsgivarorganisation med uppgiften att underlätta och utveckla frisörbranschen. Det är därför vi tagit fram vårt eget sigill som visar vilka frisörer som är det trygga valet. Våra medlemmar är seriösa företagare som värnar om en hållbar och modern frisörbransch. Många av våra medlemmar innehar även Mästarbrev inom frisöryrket.

Frisörföretagarna och tre andra branschaktörer har dessutom arbetat fram en modell för en frisörlicens som berör alla aktiva frisörer. Från och med den 15 mars 2016 blev den verklighet och det är nu möjligt för dig som konsument att se om din frisör är licensierad. Licensen skall sitta på spegeln klart synlig! Precis som i en taxi eller på en väktare.

Läs mer om Frisörlicensen här

Inte alla, bara de bästa

Frisörsök ger dig endast seriösa salonger med text och bild. Här kan du läsa och få all viktig information om salongerna innan du väljer. Du kan dessutom se bilder och läsa om varje frisör, vad de har för utbildning och specialitet som passar just dig och ditt hår. Sök t.ex på stad, namn, post- eller riktnummer och klicka sedan på salongens logotyp för att läsa mer.

Finns din frisör i Frisörsök? Bra, byt inte!