Choices Uppsala

Drottninggatan 2, Uppsala

Endast utbildade seriösa frisörer
Stor stämningsbild Choices
FYN licens logo Mästarbrev Logo
Utbud

Måndag 9.00–19.00
Tisdag 9.00–18.00
Onsdag 9.00–19.00
Torsdag 8.00–20.00
Fredag 8.00-18.00
Lördag 9.00-14.00
Söndag Stängt

choices@mielindgruppen.se facebook Instagram

Choices är att välja med hjärtat

På vår frisörsalong i Uppsala har vi gjort ett val. Ett val för ditt hår. Och ett val för framtiden. För oss är det viktigaste att ditt hår behandlas med giftfria produkter, att människans miljöpåverkan minskar och att vår planet tas omhand med den omsorg den förtjänar – detta jobbar vi mot i praktiken, varje dag.

Livet består av flera val. Val som du kan påverka. Med den övertygelsen föddes Choices i Uppsala. År 2018 slog vi för första gången upp våra dörrar till ekofrisören som tar ansvar för sin miljöpåverkan och samarbetar med ekosmarta leverantörer. Sedan dess erbjuder vi på Choices Uppsalaborna ett stort utbud av skönhetsbehandlingar och en möjlighet att välja ett mer miljövänligt alternativ. För vi har gjort vårt val. Vi väljer att se på framtiden med ljusa ögon.

Det är vi som gör dig fin hos din ekosmarta frisör i Uppsala, välkomna!

Vi använder

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.

Fler salonger i närheten av Choices

Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av bransch- och arbetsgivarorganisationen  Frisörföretagarna. Hos Frisörsök hittar du alla anslutna salonger som uppfyller organisationens medlemskrav på yrkesbevis och seriöst företagande.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna som finns här innehar godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister. På frisörens personliga licens kan du se vilken behörighet den har.

Med 4500 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare landets största frisörnätverk som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.

Det ska vara tryggt att välja frisör.

Visste du att:

För att bli behörig frisör krävs det i snitt tre års utbildning och minst 2000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga gesällprov för att få gesällbrevet som yrkesbevis. I Sverige finns det idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, till skillnad från många EU-länder som kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong.

År 2016 tog därför Frisörernas Yrkesnämnd fram en svensk licens med målsättningen att uppnå krav på licens för att få kalla sig frisör, ett arbete som fortfarande pågår. Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår. Fråga om din frisör har licens.