Strandsalongen Nacka

Sicklastrand 66, Nacka

Endast utbildade seriösa frisörer
Stor stämningsbild Strandsalongen
FYN licens logo Mästarbrev Logo

Måndag–Torsdag 8.00–20.00
Fredag 8.30–18.00
Lördag 10.00–16.00
Söndag Stängt

info@strandsalongen.se facebook Instagram

Mångfald är vår styrka

Strandsalongen etablerades 1988 i en liten lokal på Sickla Strand. Snart växte vi ur lokalerna och fick flytta till vårt nuvarande läge i Nacka. Framgång har varit en trogen följeslagare, i takt med den har salongen växt och utvecklats och lokalen har fått förnyas med oss.

Vi har hela tiden ett nytt mål i sikte och vidareutbildar oss ständigt. Inspirationen hämtar vi i allt från resor, mode och kurser, som vi frekvent deltar i. Vi inspireras också av varandra som kollegor. Arbetskvällar med modeller och teambuilding gör oss till ett starkt gäng.

På Strandsalongen värnar vi om miljön när vi väljer våra leverantörer och har därför ekologiska, närproducerade och svenska produkter i vårt sortiment.

Välkomna in till oss!

  • , Strandsalongen
  • , Strandsalongen
  • , Strandsalongen
  • , Strandsalongen
Vi använder

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.
Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av bransch- och arbetsgivarorganisationen  Frisörföretagarna. Hos Frisörsök hittar du alla anslutna salonger som uppfyller organisationens medlemskrav på yrkesbevis och seriöst företagande.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna som finns här innehar godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister. På frisörens personliga licens kan du se vilken behörighet den har.

Med 4500 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare landets största frisörnätverk som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.

Det ska vara tryggt att välja frisör.

Visste du att:

För att bli behörig frisör krävs det i snitt tre års utbildning och minst 2000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga gesällprov för att få gesällbrevet som yrkesbevis. I Sverige finns det idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, till skillnad från många EU-länder som kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong.

År 2016 tog därför Frisörernas Yrkesnämnd fram en svensk licens med målsättningen att uppnå krav på licens för att få kalla sig frisör, ett arbete som fortfarande pågår. Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår. Fråga om din frisör har licens.