Ateljé 411 Göteborg

Ateljé 411 Lasarettsgatan 1, Göteborg

Endast utbildade seriösa frisörer
Stor stämningsbild Ateljé 411
FYN licens logo Mästarbrev Logo
Utbud

emilia.ryndal@live.se facebook instagram

FRISÖR - BARBERARE- KONST

Ateljé 411 tar avstamp i mig själv, Emilia! Vars intressen är inredning, växter och miljö. Jag ville bära med mig alla dessa element in i Ateljé 411 för att bygga något unikt och eget. Att kunna kombinera allt detta med min stora passion för frisör- och barberaryrket var något som drev mig.

Ateljé 411 hyllar konstnären!

Anledningen bakom att vi valde att addera konst till konceptet är enkelt: frisör-barberaryrket är ett konstnärligt yrke där vi får privilegiet att arbeta kreativt varje dag. Därför vill vi också låta andra konstnärer pryda våra väggar med sin konst. På detta sätt klär vi både våra väggar med vacker konst, och konstnären får exponering!

  • , Ateljé 411
  • , Ateljé 411
  • , Ateljé 411
Vi använder

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.
Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av bransch- och arbetsgivarorganisationen  Frisörföretagarna. Hos Frisörsök hittar du alla anslutna salonger som uppfyller organisationens medlemskrav på yrkesbevis och seriöst företagande.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna som finns här innehar godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister. På frisörens personliga licens kan du se vilken behörighet den har.

Med 4500 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare landets största frisörnätverk som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.

Det ska vara tryggt att välja frisör.

Visste du att:

För att bli behörig frisör krävs det i snitt tre års utbildning och minst 2000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga gesällprov för att få gesällbrevet som yrkesbevis. I Sverige finns det idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, till skillnad från många EU-länder som kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong.

År 2016 tog därför Frisörernas Yrkesnämnd fram en svensk licens med målsättningen att uppnå krav på licens för att få kalla sig frisör, ett arbete som fortfarande pågår. Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår. Fråga om din frisör har licens.