Om Frisörsök
Salonger i närheten
Salonger med Frisörlicens

Henrys Frisering Gävle

Femte Tvärgatan 23, Gävle

Endast utbildade seriösa frisörer
Stor stämningsbild Henrys Frisering
FYN licens logo Mästarbrev Logo
Utbud

Vardagar 9.00–17.30

henrysfrisering@gmail.com
facebook
Instagram

Salongen för hela familjen, från första till sista strå

Välkommen till Henrys! Sedan 1932 har Henrys Frisering funnits i lokalerna på Femte Tvärgatan 23. Med kunskap inom både det traditionella & trendiga skräddarsyr vi det bästa utefter dina behov. Välkommen att boka en tid hos oss. Henrys, salongen för hela familjen.

Vår bakgrundshistoria

När kvarteret Mejseln i Gävle byggdes 1928 fick Henry Thunström en idé. Han skulle öppna en egen frisering. Lokalen var egentligen tänkt som livsmedelsbutik, men i början av 30-talet slog dörrarna upp till Henrys frisering.

På den tiden var det oxblodsfärgade skinnstolar och röd-vitrutiga golv i salongen. Röken låg tät på lördagarna när kvarterets herrar träffades. Damerna satt med permanentspolar och bläddrade i skönhetsmagasin. Idag är det rutiga golven borta, de oxblodsfärgade skinnstolarna utbytta sedan länge, men atmosfären är kvar. För det är många generationer som vuxit upp med oss på Henrys frisering, och den familjära stämningen sitter antagligen i väggarna.

Välkommen in och känn efter själv!

Vi använder

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.
Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av Frisörföretagarna, som är bransch- och arbetsgivarorganisation. I Frisörsök finner du alla anslutna salonger som uppfyller deras medlemskrav på gesällbrev och seriöst företagande. En frisörs utbildning sammanfattas på Frisörlicensen. Det ska vara tryggt att välja frisör!

Visste du att:

De flesta EU länder kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong. I Sverige får vem som helst kalla sig frisör med dagens regler.

För att bli behörig frisör krävs det i snitt 3 års utbildning och minst 3000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga Gesällprov för att få Gesällbrevet som yrkesbevis.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna innehar Gesällbrev, godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister.

Med 5000 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare det största frisörnätverket som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.