Henrys Frisering Gävle

Henrys Frisering Femte tvärgatan 23, Gävle

Endast utbildade seriösa frisörer
Stor stämningsbild Henrys Frisering
FYN licens logo Mästarbrev Logo
Utbud

Vardagar 9.00–17.30

henrysfrisering@gmail.com facebook Instagram

Salongen för hela familjen, från första till sista strå

Välkommen till Henrys! Sedan 1932 har Henrys Frisering funnits i lokalerna på Femte Tvärgatan 23. Med kunskap inom både det traditionella & trendiga skräddarsyr vi det bästa utefter dina behov. Välkommen att boka en tid hos oss. Henrys, salongen för hela familjen.

Vår bakgrundshistoria

När kvarteret Mejseln i Gävle byggdes 1928 fick Henry Thunström en idé. Han skulle öppna en egen frisering. Lokalen var egentligen tänkt som livsmedelsbutik, men i början av 30-talet slog dörrarna upp till Henrys frisering.

På den tiden var det oxblodsfärgade skinnstolar och röd-vitrutiga golv i salongen. Röken låg tät på lördagarna när kvarterets herrar träffades. Damerna satt med permanentspolar och bläddrade i skönhetsmagasin. Idag är det rutiga golven borta, de oxblodsfärgade skinnstolarna utbytta sedan länge, men atmosfären är kvar. För det är många generationer som vuxit upp med oss på Henrys frisering, och den familjära stämningen sitter antagligen i väggarna.

Välkommen in till oss önskar
Sofia & Louise

Vi använder

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.
Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av bransch- och arbetsgivarorganisationen  Frisörföretagarna. Hos Frisörsök hittar du alla anslutna salonger som uppfyller organisationens medlemskrav på yrkesbevis och seriöst företagande.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna som finns här innehar godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister. På frisörens personliga licens kan du se vilken behörighet den har.

Med 4500 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare landets största frisörnätverk som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.

Det ska vara tryggt att välja frisör.

Visste du att:

För att bli behörig frisör krävs det i snitt tre års utbildning och minst 2000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga gesällprov för att få gesällbrevet som yrkesbevis. I Sverige finns det idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, till skillnad från många EU-länder som kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong.

År 2016 tog därför Frisörernas Yrkesnämnd fram en svensk licens med målsättningen att uppnå krav på licens för att få kalla sig frisör, ett arbete som fortfarande pågår. Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår. Fråga om din frisör har licens.