Hair Academy Kalmar

Norra vägen 38, Kalmar
Godkänd Frisörutbildning

Endast utbildade seriösa frisörer
Stor stämningsbild Hair Academy
FYN licens logo Mästarbrev Logo
Utbud

Måndag–Torsdag 9.00–17.00

administration@hair.se facebook Instagram

Välkommen till Hair Academy' s skolsalong i Kalmar

Hair Academy skolsalong fungerar nästan som en vanlig frisörsalong. Kom in till oss och låt våra duktiga elever ta hand om dig men tänk på att det kommer ta längre tid än vanligt. Självklart bjuder vi på en god kopp kaffe.

Här är det eleverna på vår godkända frisörutbildning som tar här hand om dig med stöd från sina lärare. De bokar/ombokar/avbokar kunder både över disk och i telefon. Frisöreleven tar betalt, säljer produkter och får vana vid frisöryrket på samma sätt som de senare kommer göra i arbetslivet. Vi har ett datoriserat bokning- kassasystem och du som kommer in till oss kan självklart betala med kort.

Välkommen in till oss!

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.
Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av bransch- och arbetsgivarorganisationen  Frisörföretagarna. Hos Frisörsök hittar du alla anslutna salonger som uppfyller organisationens medlemskrav på yrkesbevis och seriöst företagande.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna som finns här innehar godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister. På frisörens personliga licens kan du se vilken behörighet den har.

Med 4500 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare landets största frisörnätverk som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.

Det ska vara tryggt att välja frisör.

Visste du att:

För att bli behörig frisör krävs det i snitt tre års utbildning och minst 2000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga gesällprov för att få gesällbrevet som yrkesbevis. I Sverige finns det idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, till skillnad från många EU-länder som kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong.

År 2016 tog därför Frisörernas Yrkesnämnd fram en svensk licens med målsättningen att uppnå krav på licens för att få kalla sig frisör, ett arbete som fortfarande pågår. Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår. Fråga om din frisör har licens.