Klippcompaniet Uddevalla

c/o Hörnet Göteborgsvägen 7-9, Uddevalla

Endast utbildade seriösa frisörer
Stor stämningsbild Klippcompaniet
FYN licens logo Mästarbrev Logo

Måndag–Fredag 9.00–18.00
Lördag, Söndag Stängt

facebook Instagram

Varmt välkomna till oss på Salong Hörnet

Vårt mål är att du som vår gäst ska känna dig som hemma hos oss på Salong Hörnet. Här blir du väl omhändertagen, oavsett vem av oss du bokat tid hos. Vi har skapat en lugn miljö på salongen så du ska känna dig trygg i vårt omhändertagande.

Vi tycker att vår miljö är viktig och vi vill göra så gott vi kan för vår planet, därför serverar vi noga utvalt kaffe och the som både är ekologiskt och fairtrade. Välkommen till oss – Vi är alltid ärliga och gör vårt bästa.

Susanna frisör på Klippcompaniet
Susanna
Frisör
Amanda frisör på Klippcompaniet
Amanda
Frisör
Malin frisör på Klippcompaniet
Malin
Frisör
Sofie frisör på Klippcompaniet
Sofie
Frisör
Maria frisör på Klippcompaniet
Maria
Fotterapeut

Vi använder

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.
Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av bransch- och arbetsgivarorganisationen  Frisörföretagarna. Hos Frisörsök hittar du alla anslutna salonger som uppfyller organisationens medlemskrav på yrkesbevis och seriöst företagande.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna som finns här innehar godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister. På frisörens personliga licens kan du se vilken behörighet den har.

Med 4500 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare landets största frisörnätverk som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.

Det ska vara tryggt att välja frisör.

Visste du att:

För att bli behörig frisör krävs det i snitt tre års utbildning och minst 2000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga gesällprov för att få gesällbrevet som yrkesbevis. I Sverige finns det idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, till skillnad från många EU-länder som kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong.

År 2016 tog därför Frisörernas Yrkesnämnd fram en svensk licens med målsättningen att uppnå krav på licens för att få kalla sig frisör, ett arbete som fortfarande pågår. Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår. Fråga om din frisör har licens.