Klippcompaniet Uddevalla

c/o Hörnet Göteborgsvägen 7-9, Uddevalla

Endast utbildade seriösa frisörer
Stor stämningsbild Klippcompaniet

Måndag–Fredag 9.00–18.00
Lördag 9.00–13.00

facebook
Instagram

Från topp till tå på Hörnet

Hos oss möter du engagerad, kompetent, uppdaterad och noggrann personal. Vi erbjuder professionell hårvård, massage och medicinsk fotvård i behandlande och förebyggande syfte.

Här fixar du allt från fina fötter till en god massage och en snygg frilla. Ni är även välkomna att boka skräddarsydda visningar och föreläsningar inom hälsa, make up och hårvård hos oss.

Välkommen in till oss!

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.
Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av bransch- och arbetsgivarorganisationen Frisörföretagarna. Hos Frisörsök hittar du alla anslutna salonger som uppfyller organisationens medlemskrav på yrkesbevis och seriöst företagande.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna som finns här innehar gesällbrev, godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister.

Med 4500 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare landets största frisörnätverk som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.

Det ska vara tryggt att välja frisör.

Visste du att:

För att bli behörig frisör krävs det i snitt tre års utbildning och minst 2000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga gesällprov för att få gesällbrevet som yrkesbevis. I Sverige finns det idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, till skillnad från många EU-länder som kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong.

År 2016 tog därför Frisörernas Yrkesnämnd fram en svensk licens med målsättningen att uppnå krav på licens för att få kalla sig frisör, ett arbete som fortfarande pågår. Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår. Fråga om din frisör har licens.