Johanna Pax Borlänge

Marschgatan 18, Borlänge

Endast utbildade seriösa frisörer
Stor stämningsbild Johanna Pax
Mästarbrev Logo
Utbud

Måndag–Torsdag: 9.00-18.00
Fredag: 9.00-16.00
Övrig tid enligt överenskommelse

johanna.pax@gmail.com
facebook
Instagram

Liten modern salong med passion för frisöryrket

Ditt besök hos mig ska vara en trevlig upplevelse och en skön avkopplande stund från vardagen i en miljö med lugn och harmoni.

Hos mig kan du boka tid 24 timmar om dygnet via internet. Självklart är du välkommen att ringa om råd eller bokning av tid.

Välkommen in för att boosta ditt hår!

Om mig

Jag har alltid tyckt om att klippa, färga och fixa hår. Jag började redan som liten flicka med min syster och även barbiedockorna stylades. Sedan dess har jag gått frisörlinjen på gymnasiet och även tävlat under skoltiden med goda resultat.

2008 blev jag behörig frisör med gesällbrev och 2014 klarade jag av mästarbrevet. Jag driver sedan maj 2013 företaget Johanna Pax i Romme strax utanför Borlänge. Jag har som vision att salongen ska ligga i framkant med trender och ha en familjär atmosfär.

På fritiden är familjen och musiken viktig för mig. Jag är med i ett band där jag spelar fiol och nyckelharpa.

Vi använder

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.
Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av bransch- och arbetsgivarorganisationen Frisörföretagarna. Hos Frisörsök hittar du alla anslutna salonger som uppfyller organisationens medlemskrav på yrkesbevis och seriöst företagande.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna som finns här innehar gesällbrev, godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister.

Med 4500 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare landets största frisörnätverk som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.

Det ska vara tryggt att välja frisör.

Visste du att:

För att bli behörig frisör krävs det i snitt tre års utbildning och minst 2000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga gesällprov för att få gesällbrevet som yrkesbevis. I Sverige finns det idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, till skillnad från många EU-länder som kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong.

År 2016 tog därför Frisörernas Yrkesnämnd fram en svensk licens med målsättningen att uppnå krav på licens för att få kalla sig frisör, ett arbete som fortfarande pågår. Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår. Fråga om din frisör har licens.