Hårizont Iksu Umeå

Petrus Laestadiusväg 5, Umeå

Endast utbildade seriösa frisörer
Stor stämningsbild Hårizont Iksu

Måndag–Torsdag 8.00–18.00
Fredag 8.00–17.00
Lördag Stängt

info@harizont.com
Instagram

Den sportiga och kreativa salongen

Hårizont Iksu är den sportiga, kreativa salongen på IKSU sportcenter. Salongen ligger alldeles bakom receptionen inne i IKSU-huset.
På salongen finns det givetvis ett stort utbud av hårprodukter, samt ett mindre smyckessortiment.

För oss är det viktigt att hålla hög kvalité. Vi utbildar oss ständigt och vill att du som kund ska känna inspiration och förtroende. Vi uppdaterar oss med de nyaste trenderna med Eleven, Wella, American Crew med flera. Dessutom har du möjlighet att njuta av ryggmassage i våra sköna schamponeringsstolar!

På Hårizont IKSU har du som är universitetsstuderande eller IKSU-medlem 10% rabatt på alla behandlingar. Gäller måndag-torsdag då du är färdigbehandlad före kl 11.00 (Rabatterna gäller ej brud, uppsättningar, frans – och bryn-färgning / plockning och hårförlängning).

Vi använder

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.
Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av bransch- och arbetsgivarorganisationen  Frisörföretagarna. Hos Frisörsök hittar du alla anslutna salonger som uppfyller organisationens medlemskrav på yrkesbevis och seriöst företagande.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna som finns här innehar godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister. På frisörens personliga licens kan du se vilken behörighet den har.

Med 4500 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare landets största frisörnätverk som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.

Det ska vara tryggt att välja frisör.

Visste du att:

För att bli behörig frisör krävs det i snitt tre års utbildning och minst 2000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga gesällprov för att få gesällbrevet som yrkesbevis. I Sverige finns det idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, till skillnad från många EU-länder som kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong.

År 2016 tog därför Frisörernas Yrkesnämnd fram en svensk licens med målsättningen att uppnå krav på licens för att få kalla sig frisör, ett arbete som fortfarande pågår. Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår. Fråga om din frisör har licens.