Hårizont City Umeå

Skolgatan 51, Umeå

Endast utbildade seriösa frisörer
Stor stämningsbild Hårizont City
Utbud

Måndag–Torsdag 8.00–18.00
Fredag 8.00–17.00
Lördag 9.30–15.00

info@horizont.com
Instagram

Den klassiska salongen

Hårizont City är den kreativa salongen i centrala Umeå. Vi är en heltäckande salong med alla typer av behandlingar du behöver inom hårvård. Du hittar oss på Skolgatan 51.

Förutom frisering hittar ni även vår skönhetsavdelning här. Hudvård, naglar, fransförlängning och lash lift är några av de behandlingar som vi erbjuder.

På City-salongen finns ett brett sortiment av smycken från Edblad, smink från PÜR, tvålar, doftljus och allt du kan tänkas behöva i hårväg.

Ring eller boka din tid online!

Michelle frisör på Hårizont City
Michelle
Fransstylist

Jobbar på City.

Camilla L frisör på Hårizont City
Camilla L
Nagelteknolog

Jobbar på City.

Vi använder

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.
Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av bransch- och arbetsgivarorganisationen  Frisörföretagarna. Hos Frisörsök hittar du alla anslutna salonger som uppfyller organisationens medlemskrav på yrkesbevis och seriöst företagande.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna som finns här innehar godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister. På frisörens personliga licens kan du se vilken behörighet den har.

Med 4500 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare landets största frisörnätverk som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.

Det ska vara tryggt att välja frisör.

Visste du att:

För att bli behörig frisör krävs det i snitt tre års utbildning och minst 2000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga gesällprov för att få gesällbrevet som yrkesbevis. I Sverige finns det idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, till skillnad från många EU-länder som kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong.

År 2016 tog därför Frisörernas Yrkesnämnd fram en svensk licens med målsättningen att uppnå krav på licens för att få kalla sig frisör, ett arbete som fortfarande pågår. Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår. Fråga om din frisör har licens.