Avesta Salongen Avesta

Kungsgatan 22, Avesta

Endast utbildade seriösa frisörer
Stor stämningsbild Avesta Salongen
Utbud

carinfalk@live.se facebook Instagram

Bli fin med oss på Avesta Salongen

Vi utför allt inom branschen, så som klippning, färgning, slingor, uppsättning, make up, extensions och mycket mer. Vi gör alltid ett noga utfört arbete för att du som kund ska bli så nöjd som möjligt och lämna salongen med en ny, fin frisyr.

Vi hjälper nu dig som drabbas av cancer och andra hårsjukdomar med ditt yttre. Vi erbjuder peruker och hårdelar från märkena Toupémas Belgal och Belle Madame center i Sverige AB. Vi tar emot rekvisitioner från landstinget.

Vi provar ut, klipper in och ger dig tips och råd. Varmt välkommen att boka en konsultation.

Carin frisör på Avesta Salongen
Carin
Anna frisör på Avesta Salongen
Anna
Johanna frisör på Avesta Salongen
Johanna

Vi använder

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.
Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av bransch- och arbetsgivarorganisationen  Frisörföretagarna. Hos Frisörsök hittar du alla anslutna salonger som uppfyller organisationens medlemskrav på yrkesbevis och seriöst företagande.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna som finns här innehar godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister. På frisörens personliga licens kan du se vilken behörighet den har.

Med 4500 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare landets största frisörnätverk som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.

Det ska vara tryggt att välja frisör.

Visste du att:

För att bli behörig frisör krävs det i snitt tre års utbildning och minst 2000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga gesällprov för att få gesällbrevet som yrkesbevis. I Sverige finns det idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, till skillnad från många EU-länder som kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong.

År 2016 tog därför Frisörernas Yrkesnämnd fram en svensk licens med målsättningen att uppnå krav på licens för att få kalla sig frisör, ett arbete som fortfarande pågår. Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår. Fråga om din frisör har licens.