WAU Jakobsbergsplatsen Västerås

WAU Jakobsbergsplatsen Jakobsbergsplatsen 1, Västerås

Endast utbildade seriösa frisörer
Stor stämningsbild WAU Jakobsbergsplatsen

Alla är vi lika unika

Salonger har alltid varit mer än där vi fixar det yttre. Där vi får prata av oss, få egentid och slipper jobbiga grejer en stund. Vi på WAU tänker att det fysiska blir ännu viktigare nu när så mycket digitaliseras. Att vi träffas som riktiga människor, att vi känner tillhörighet, att vi får vara oss själva.

Vi vill jobba på ett ställe där du känner dig så happy att du hänger kvar efter att hår, naglar, fransar, skägg och brynen blivit fixade. Vi har tid och massor av idéer. Vi uppmuntrar dig att ta hand om dig på alla sätt. Du som tar hand om dig själv tar ju ofta hand om andra också. På WAU är det den känslan vi vill bejaka.

JAKOBSBERGSPLATSEN
I ett 50-tals hus bakom Djäkneberget ligger två lokaler i samma fina tegelbyggnad.
Vi kallar dessa lilla och stora salongen. I den lilla kan du fixa naglar, fransar och olika brynbehandlingar.
I den stora hittar du frisörer och barberare samt ett rum för spraytan. I både lilla och stora finns Pickedout med inredning och accessoarer.

NEPTUNKAJEN
Vår senaste salong hittar du I ett nybyggt hus på kajpromenaden vid kraftverkshamnen, mitt emot Steam hotel. Där i botten av ett hyreshus håller vi till med Mälaren som utsikt. Här finns frisör, barberare, smink och spraytan. Vi kallar denna lokal för salongsbutik eftersom Picked out har ett större sortiment till försäljning här med inredning och kläder.

I båda lokalerna kan du förutom att ta hand om dig själv även hitta fina inredningsprylar till ditt hem.

  • , WAU Jakobsbergsplatsen
  • , WAU Jakobsbergsplatsen
Vi använder

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.
Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av bransch- och arbetsgivarorganisationen  Frisörföretagarna. Hos Frisörsök hittar du alla anslutna salonger som uppfyller organisationens medlemskrav på yrkesbevis och seriöst företagande.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna som finns här innehar gesällbrev, godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister.

Med 4500 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare landets största frisörnätverk som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.

Det ska vara tryggt att välja frisör.

Visste du att:

För att bli behörig frisör krävs det i snitt tre års utbildning och minst 2000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga gesällprov för att få gesällbrevet som yrkesbevis. I Sverige finns det idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, till skillnad från många EU-länder som kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong.

År 2016 tog därför Frisörernas Yrkesnämnd fram en svensk licens med målsättningen att uppnå krav på licens för att få kalla sig frisör, ett arbete som fortfarande pågår. Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår. Fråga om din frisör har licens.