Endast utbildade seriösa frisörer

Frisörer i Röstånga

1 salonger hittadeFråga din frisör efter Frisörlicensen.

Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Det innebär att branschens yrkesprov, gesällprov är avlagt. I Sverige kan vem som helst arbeta som frisör utan att ha någon utbildning. I frisörbranschen används starka kemiska preparat som kan leda till allergi, eksem, brännskador och astmaliknande symptom vid felbehandling. Vi vill att du som kund skall känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår.

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.

FRISÖR

JUST NU FRÅN FRISÖR.SE

INSPIRATION OCH KUNSKAP FÖR FRISÖRER
Frisörer kan komma att få kräva vaccinationsintyg enligt Ygeman
Från och med den 1 juni ska personer som vaccinerat sig få tillgång till ett digitalt intyg för att exempelvis... Inlägget Frisörer kan komma att få kräva vaccinationsintyg enligt Ygeman dök först upp på Frisor.se.
Årets Frisörföretag – Salong Tingeling i SkövdeÅrets Frisörföretag – Salong Tingeling i Skövde
Juryns motivering: Mot bakgrund av företagets mycket goda lönsamhet och kontinuerliga omsättningsökning skapas förutsättningar för investeringar i utbildning, marknadsföring och... Inlägget Årets Frisörföretag – Salong Tingeling i Skövde dök först upp på Frisor.se.
Hair Talks-podden – Årets Frisör 2020 Alireza Mousavi
Vi träffar Alireza Mousavi som i hård konkurrens tog hem titeln Årets Frisör 2020. Hur har hans förberedelser sett ut?... Inlägget Hair Talks-podden – Årets Frisör 2020 Alireza Mousavi dök först upp på Frisor.se.
Jamie Brooks – vad lärde vi oss av den senaste lågkonjukturen?
Att arbeta och leva genom en lågkonjunktur är inte nytt för Jamie Brooks. Medgrundaren av Brooks & Brooks, London, har... Inlägget Jamie Brooks – vad lärde vi oss av den senaste lågkonjukturen? dök först upp på Frisor.se.
Emma Mills – doldisen bakom söders hippaste salonger
Att gå från att vilja sälja sin del i salongen Surebabyyes till att bli majoritetsägare och expandera genom att öppna... Inlägget Emma Mills – doldisen bakom söders hippaste salonger dök först upp på Frisor.se.
Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av Frisörföretagarna, som är bransch- och arbetsgivarorganisation. I Frisörsök finner du alla anslutna salonger som uppfyller deras medlemskrav på gesällbrev och seriöst företagande. En frisörs utbildning sammanfattas på Frisörlicensen. Det ska vara tryggt att välja frisör!

Visste du att:

De flesta EU länder kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong. I Sverige får vem som helst kalla sig frisör med dagens regler.

För att bli behörig frisör krävs det i snitt 3 års utbildning och minst 3000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga Gesällprov för att få Gesällbrevet som yrkesbevis.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna innehar Gesällbrev, godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister.

Med 5000 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare det största frisörnätverket som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.