Frans Hår och stil Uppsala

Torngatan 44E, Uppsala

Endast utbildade seriösa frisörer
Stor stämningsbild Frans Hår och stil
FYN licens logo Mästarbrev Logo
Utbud

Måndag 9.00/10.00–19.00
Tisdag 8.00–18.00
Onsdag 8.00–19.00
Torsdag 10.00/11.00–20.00
Fredag 8.00–18.00
Lördag 9.00–14.00

Tider kan variera ibland pga tillfälliga ändringar.

Instagram

Välkommen till en stund i lyx

Dags att styra upp festfrisyren? Eller vill du bara bli vardagsfin? Hos FRANS hår och stil finns alla möjligheter. Salongen för dig som uppskattar det lilla extra.

En salong med skön och avkopplande atmosfär, generösa öppettider och nytänkande.
Vi är en professionell salong i Uppsala som kan det mesta inom hår – klippning, färgning, styling, extensions, håruppsättningar, permanent och mycket mer! Oavsett vilken typ av behandling du önskar kan du känna dig trygg i våra licensierade frisörers säkra händer.

Frigör lite tid och unna dig en lugn stund i lyx i våra härliga salongslokaler på Torngatan i Uppsala.

Sarah frisör på Frans Hår och stil
Sarah
Senior Stylist

Salongsansvarig.

Elin frisör på Frans Hår och stil
Elin
Stylist
Felicia frisör på Frans Hår och stil
Felicia
Stylist
Moa frisör på Frans Hår och stil
Moa
Stylist

Boka alltid en behörig frisör. I frisörsök hittar du dem.
Logo Frisörsföretagarna fågel i cirkel

Bra frisörer ger dig professionell hårvård

Frisörsök är en tjänst av bransch- och arbetsgivarorganisationen  Frisörföretagarna. Hos Frisörsök hittar du alla anslutna salonger som uppfyller organisationens medlemskrav på yrkesbevis och seriöst företagande.

Alla salonger i Frisörsök är godkända av Frisörföretagarna. Frisörerna som finns här innehar godkänd F-skattsedel och ett godkänt kassaregister. På frisörens personliga licens kan du se vilken behörighet den har.

Med 4500 medlemmar är Sveriges Frisörföretagare landets största frisörnätverk som arbetar för en seriös och hållbar frisörbransch gentemot politiker och beslutsfattare.

Det ska vara tryggt att välja frisör.

Visste du att:

För att bli behörig frisör krävs det i snitt tre års utbildning och minst 2000 dokumenterade arbetstimmar innan du kan avlägga gesällprov för att få gesällbrevet som yrkesbevis. I Sverige finns det idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, till skillnad från många EU-länder som kräver någon form av licens, utbildningsbevis eller tillstånd för att driva en salong.

År 2016 tog därför Frisörernas Yrkesnämnd fram en svensk licens med målsättningen att uppnå krav på licens för att få kalla sig frisör, ett arbete som fortfarande pågår. Frisörlicensen är en kvalitetsgaranti som intygar utbildning, behörighet och seriositet. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du klipper eller färgar ditt hår. Fråga om din frisör har licens.